Wat is je huis momenteel waard?

Het is altijd fijn om te weten wat je huis momenteel waard is. Misschien heb je wel verhuis- of verbouwplannen, dan kan de waardebepaling een uitgangspunt zijn voor verdere financiële berekeningen. Ook kun je met een nieuwe waardebepaling soms je hypotheeklasten verminderen middels een rentekorting of oversluiting.

Als de waarde van je huis is gestegen kom je vaak in aanmerking voor een rentekorting. Veel banken hanteren namelijk een zogenaamd renteopslag die gebaseerd is op de verhouding tussen de waarde van het huis en de hypotheekschuld. Is de waarde gestegen of heb je bijvoorbeeld afgelost, dan wordt het risico voor de bank kleiner en kun je een rentekorting krijgen. De meeste banken passen dit gratis voor je aan, maar je moet hiervoor wel een taxatierapport aanleveren.

Het verschil tussen een waardebepaling en een taxatierapport is dat een waardebepaling vrijblijvend is en geen document dat je voor officiële instanties zoals de bank of belastingdienst kunt gebruiken. Daarvoor heb je namelijk een gevalideerd taxatierapport nodig.

Taxatierapport

Kostenloos

Een waardebepaling is bij mij altijd gratis. Ik kom graag bij je langs om te sparren over je (ver)huisplannen.

Wil je een hypotheek af- of oversluiten, dan heb je een gevalideerd taxatierapport nodig

Taxatierapport

Wil je een hypotheek af- of oversluiten, dan heb je een gevalideerd taxatierapport nodig. Ik ben aangesloten bij het NWWI (Nederlands Wonen en Waarde Instituut) en kan voor alle (recht)banken en de Belastingdienst een taxatierapport maken.

Meer dan alleen de waarde van het onroerend goed

Een taxatierapport gaat verder dan alleen de waarde van het onroerend goed. Er wordt uitgebreid gekeken naar de staat van onderhoud, milieu-aspecten, bestemmingsplan en het Kadaster. Ook publiekrechtelijke en privaatrechtelijke zaken, zoals erfdienstbaarheden, monumentenstatus, splitsing en eigendom, worden uitgebreid beschreven en bekeken. 

Waarde

De waarde wordt geduid met referentieobjecten en modelmatige waardes. Het is ook mogelijk om een waarde na verbouwing vast te stellen, voor als je de verbouwing wilt meefinancieren. Dit alles resulteert in een uitgebreid rapport en een volledig onderbouwde waarde.

Kosten

De kosten van een taxatierapport zijn afhankelijk van factoren als wel of geen verbouwing, appartementsrecht en erfpacht. Wil je weten wat een taxatierapport voor jou kost?  

Bel/App mij op 06 11 19 90 27 Of mail naar info@makelaarliekebloemhof.nl